Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Στάση εργασίας Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 10:00-14:00

20/06/2017


                                                                       
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως όλοι μας έχουμε παρατηρήσει, η εργοδοσία προχωρά σε υλοποίηση των σχεδίων της για να γίνει η εταιρεία «ελκυστική» προς πώληση. Η πίεση που ασκείται από τη διοίκηση της μητρικής έχει οδηγήσει την εργοδοσία σε ένα μπαράζ κινήσεων πανικού που κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα οποία κάλλιστα θα ποδοπατηθούν για να γίνουμε αρεστοί στον νέο επενδυτή-αγοραστή.

Μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλα τμήματα χωρίς την θέλησή τους και με μόνη εναλλακτική την απόλυση, κλείσιμο καταστημάτων χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων, μη ενημέρωση του θεσμικού οργάνου των εργαζομένων για τις εξελίξεις στην εταιρεία, «κάλεσμα» να πάρουμε τις άδειές μας μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη χωρίς να έχουμε λάβει απαντήσεις στις εύλογες απορίες που έχουν προκύψει σε όλους μας.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι απαράδεκτες αντιδράσεις της εργοδοσίας απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Από χτυπήματα στο τραπέζι, φωνές και προκλήσεις σε επίλυση των διαφορών με σωματική βία από μέλος της επιτροπής επαφών, μέχρι την ξεκάθαρη προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά του Σωματείου από τον Γενικό Διευθυντή που σε έντονο και απόλυτο ύφος, αποκαλώντας τα μέλη του ΔΣ ψεύτες, όπως και τους συναδέλφους που μας ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, απαίτησε να αλλάξουμε την τελευταία ανακοίνωση γιατί δεν του άρεσε.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε χάσει τουλάχιστον 100 συναδέλφους και ο αριθμός αυτός αυξάνει συνεχώς. Το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργείται από την εργοδοσία (και η οποία προσπαθεί γελοιωδώς να ρίξει τις ευθύνες στο Σωματείο) έχει ως σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποβάθμιση της αξίας της εταιρείας μέσα από την αποχώρηση συναδέλφων που ψάχνουν πιο σίγουρο εργασιακό περιβάλλον.

Συνάδελφοι δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη. Πρέπει να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε, γιατί χωρίς εμάς δεν υπάρχει εταιρεία.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων σε στάση εργασίας την Τρίτη 27 Ιουνίου 10:00-14:00

Να μην μείνει κανένα μαγαζί ανοιχτό, μην λειτουργήσει κανένα τηλεφωνικό κέντρο, να μην βρεθεί κανένας υπάλληλος στο γραφείο του εκείνες τις ώρες.
Απαιτούμε:

  • Προσλήψεις για την αναπλήρωση των συναδέλφων που έχουν πολύμηνες άδειες ή αποχωρούν από την εταιρεία
  • Παύση των μετακινήσεων των εργαζομένων από τμήμα σε τμήμα χωρίς την  συναίνεσή τους
  • Πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρείας
  • Επίλυση των προβλημάτων εξαερισμού-κλιματισμού στους χώρους εργασίας
  • Διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και αναγκών απέναντι στην παρούσα αλλά και την όποια μελλοντική εργοδοσία μέσω υπογραφής ΣΣΕ



Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί στον αυταρχισμό και την ιδιοτέλεια της εργοδοσίας είναι η συλλογική επίδειξη της δύναμής μας, ότι χωρίς εμάς τίποτα δεν λειτουργεί, οπότε θα πρέπει τουλάχιστον να λαμβάνουμε πίσω αυτό που μας αναλογεί.

Συμμετέχουμε όλοι στην 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 27 Ιουνίου 10 π.μ. – 2μ.μ.

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου